El Govern espanyol té previst recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la Comissió d'investigació sobre les activitats de la monarquia espanyola, segons van informar a Europa Press les fonts de l'Executiu central.

La creació de la citada Comissió es va aprovar el passat dia 7 de març, impulsada per JxCat, ERC, els comuns i la CUP, i va comptar amb el rebuig de Ciutadans, PSC-Units i el PP.

Per impedir que aquesta comissió iniciï els seus treballs, el Govern espanyol ja ha posat en marxa el tràmit i ha demanat al Consell d'Estat el preceptiu informe abans d'aprovar en el Consell de Ministres la presentació del recurs davant del Tribunal Constitucional. La previsió és que l'Executiu central demani al TC que aquesta Comissió no s'arribi a constituir.

Les fonts consultades no precisen si podrà ser en el Consell de Ministres d'aquest divendres o haurà de ser ja en el de la setmana vinent, quan l'Executiu central aprovi la presentació del recurs, perquè està a l'espera que el Consell d'Estat remeti el citat informe.

«Activitats irregulars»

La Comissió d'investigació sobre la monarquia creada al Parlament pretén investigar les «activitats irregulars o delictives de persones vinculades a la família reial espanyola, incloses les destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya després de l'1-O».