El president de la Generalitat, Quim Torra, preveu rellevar la setmana que ve les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, que s'incorporaran a les llistes electorals de JxCat per a aquest pròxim cicle electoral i que seran substituïdes al capdavant dels seus departaments per dues dones.

Així ho va explicar Artadi en roda de premsa des de la seu del Conselh Generau d'Aran, a Vielha, on el Govern es va reunir de forma excepcional ahir per aprovar un paquet de mesures dedicades específicament a l'Aran.

En el cas de Borràs, per sumar-se com a número dos a la llista de JxCat al Congrés per Barcelona, haurà de deixar el càrrec de consellera de Cultura com a molt tard diumenge 24 de març, motiu pel qual la de dimarts que ve, dia 19 serà, amb tota probabilitat, l'última reunió del Govern a la qual assistirà, segons va indicar Artadi.

De la seva banda, la consellera de la Presidència, que ocuparà el segon lloc a la llista que encapçalarà Joaquim Forn a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 26 de maig, no té aquesta urgència temporal, però la intenció de Torra és anunciar el seu relleu simultàniament al de Borràs.

«Intentarem abordar els relleus conjuntament, per un tema d'eficiència», va resumir Artadi, que va deixar oberta la porta al fet que la seva substitució es retardi unes setmanes més si realment és necessari. El que és segur és que el relleu de Borràs al capdavant de Cultura es produirà la setmana que ve, entre el dies 19 i el 24 de març.