Cada habitant va reciclar de mitjana 21,4 quilos de residus de vidre a Catalunya el 2018, xifra que equival a 81 envasos. En total, es van recollir 162.295 tones de residus a través del contenidor verd, xifra que representa un augment del 7,5% respecte al 2017, el major increment interanual de l'última dècada. En la presentació dels resultats, aquest dimarts, el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha qualificat aquest creixement d'"extraordinari", si bé ha puntualitzat que "cal continuar millorant". A les comarques gironines, es van reciclar el 2018 una mitjana de 29,5 quilos de vidre per habitant; a Tarragona, 23,3 kg/hab i a Barcelona i a Lleida, 19,2 kg/hab. Catalunya és el cinquè territori que més vidre recicla de l'estat espanyol.

En la presentació dels resultats a Catalunya d'Ecovidrio, l'empresa encarregada de la gestió del reciclatge dels residus de vidre a l'estat espanyol, el seu director general, José Manuel Núñez, ha destacat que les xifres no són "fruit de la casualitat", sinó del "compromís de les administracions en la gestió dels residus des de fa temps". Núñez ha valorat que els resultats de Catalunya són "excel·lents" gràcies al "treball publicoprivat, liderat per l'ARC".

Al capdavant dels territoris a l'estat espanyol que més reciclen es troben les Illes Balears, amb 30 quilos de vidre reciclats per habitant segons l'Índex de Pressió Humana (IPH). La dada de reciclatge de vidre a les Illes Balears es calcula amb aquest índex, un indicador que estima la càrrega demogràfica real d'un territori i que es constitueix mitjançant la suma de les estimacions diàries de la població resident i l'estacional. El País Basc, amb 27 quilos de vidre reciclats per habitant; la Rioja (27,5 kg/hab) i Navarra (25,9 kg/hab) són els altres territoris més recicladors a l'Estat.