Els independentistes esperen reunir als carrers de Madrid aquest dissabte unes 50.000 persones en la marxa contra el judici al procés, segons una estimació que ha facilitat a la premsa la Delegació del Govern central a Madrid.

La marxa es farà dissabte 16 de març entre les cinc de la tarda i les nou del vespre a la plaça d'Atocha pel passeig del Prado de Madrid per acabar a la plaça de Cibeles, on previsiblement es faran els discursos finals.

L'objecte de la protesta és la «denúncia del judici als presos polítics catalans», assenyalen en la comunicació que va rebre el departament governatiu a finals de gener per anunciar la marxa. Per arribar als 50.000 assistents, els promotors preveuen omplir desenes d'autobusos procedents de Catalunya amb destinació a Madrid.

Presència institucional

Entre les entitats i partits que donen suport a aquesta marxa a Madrid hi ha, a més de les promotores, l'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació Catalana pels Drets Civils (Acdc), ERC, JxCat, la CUP, la Crida, el PDeCAT, Demòcrates i representants dels Comuns, entre d'altres.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la meitat dels consellers del Govern assistiran a la manifestació. Així ho va explicar l'encara portaveu del Govern, Elsa Artadi, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu que es va reunir a la localitat de Vielha.