Una exalumna del col·legi Claret de Barcelona és la primera que ha presentat davant els Mossos d'Esquadra una denúncia policial per abusos sexuals, presumptament comesos per l'exconserge del col·legi durant el curs 1984-85.

La denúncia la va presentar el passat 7 de febrer una exalumna del col·legi anomenada Mireia que avui té 42 anys d'edat, segons publica El Periódico de Catalunya, i que ha denunciat el conserge del col·legi per un delicte d'abusos sexuals amb accés carnal comès quan ella tenia 8 anys, de manera que el delicte està prescrit.

Segons la denúncia, el bidell es va guanyar la confiança de la nena deixant-la jugar a la seva garita i, malgrat la seva curta edat, la denunciant va notar que les carícies que li feia el bidell quan rondaven per la consergeria «li eren incòmodes».

El text de la denúncia afegeix que un dia va acudir al conserge perquè li curés un cop que havia rebut al genoll en l'hora del pati i que aquest amb una mà li va fer fregues al genoll, mentre que amb l'altra li va introduir els dits en la vulva.

Mireia va reconèixer no voler anar a col·legi després de l'episodi i que no va demanar ajuda als seus pares perquè se sentia culpable per haver anat a jugar a la garita.

A més, afegeix en la denúncia que als 16 anys «va patir una depressió» i que l'abús sexual «va condicionar la seva forma de relacionar-se amb els altres».

De la seva banda, el col·legi va informar ahir en un comunicat que divendres, 8 de març, arran d'aquesta denúncia, els Mossos d'Esquadra es van dirigir a l'escola a la recerca d'informació i que aquesta va traslladar totes les dades i es va oferir a col·laborar en la investigació.

El col·legi va afegir que el cas s'ha traslladat a la Fiscalia per a la seva investigació i que el conserge és «personal contractat que fa dècades que no manté relació laboral amb les obres educatives dels claretians».

El mes de febrer passat, l'exalumne del centre Pau Bosch va denunciar per les xarxes socials haver estat víctima de tocaments per part de l'exprofessor i religiós Francesc Figueres fa vint anys, i un altre exalumne va denunciar que al col·legi dels claretians de Sallent (Bages) un professor que no era religiós abusava de tots els nens de la seva classe.

Tres denúncies

El col·legi Claret, que ha rebut tres denúncies per abusos sexuals, ha traslladat tots els casos a la Fiscalia i paral·lelament han iniciat el procés d'informació a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu perquè aquesta iniciï el procediment oportú per aclarir el que ha passat i prendre les mesures reparadores necessàries.

De moment, la Fiscalia Provincial de Barcelona no investigarà els abusos sexuals d'un mossèn a l'escola Claret de Barcelona perquè no tenen cap denúncia de cap víctima, només la que ha presentat el propi centre després que alguns exalumnes denunciessin la situació a través de les xarxes socials.

En un comunicat, els claretians van explicar que divendres van rebre una notificació de fiscalia informant de l'arxiu de la denúncia que havien interposat el passat 13 de febrer. El ministeri fiscal, però, encara no s'ha pronunciat sobre les altres dues denúncies, una de les quals és la de l'exconserge.