La CUP va decidir ahir a la tarda, en un Consell Polític extraordinari, que no concorrerà a les eleccions generals del 28 d'abril, ja que prefereixen «centrar-se en les municipals», segons va informar el partit en un comunicat.

La militància de la CUP va considerar que «no es donen les condicions necessàries per convertir-se en una candidatura autènticament rupturista i transformadora en l'Estat espanyol», va explicar la formació.

La votació d'aquesta decisió va obtenir 20 vots a favor de presentar-se, 37 en contra i 4 abstencions, segons va informarl'exdiputada de la CUP Mireia Boya en declaracions als mitjans després del Consell Polític.

Boya va explicat que es van votar dues propostes, una favorable a presentar-se a les eleccions generals amb una idea de bloqueig en el Congrés, i una altra en contra, que plantejava «altres accions polítiques», que es debatran el 23 de març en un altre Consell Polític, segons va concretar l'exdiputada cupaire.

«Volem destinar tots els esforços a construir les condicions de la ruptura des dels ajuntaments», va afirmar Boya, que va defensar les polítiques municipalistes de ruptura des de baix i amb mobilitzacions constants.

Manifestació a Madrid

En aquest sentit, la líder cupaire va animar la ciutadania a participar en la manifestació independentista a Madrid el 16 de març, per demostrar que «la societat catalana no basa només la seva activitat política en les institucions, sinó que està al carrer».

El corrent intern de la CUP Poble Lliure va afirmar dissabte que la formació política «hauria d'assumir el repte d'articular una candidatura» a les eleccions generals per oferir una opció de ruptura amb l'Estat.

En un comunicat, aquesta branca interna va informar del seu posicionament davant el 28-A considerant que els catalans han demostrat en els últims mesos «consciència i mobilització en termes de ruptura democràtica respecte al règim monàrquic espanyol i en favor de la construcció d'una República Catalana Independent».

Segons van assenyalar, aquesta situació «contrasta amb la línia dels partits independentistes que fins ara sí han concorregut a les generals», perquè adopten «un discurs reformista totalment inviable en un Estat espanyol en plena deriva autoritària».

Per aquest motiu, Poble Lliure va apostar per «una alternativa electoral que permeti a les desenes de milers de catalanes i catalans conscients i mobilitzats emetre un vot sòlid i útil per a la ruptura».