07 de març de 2019
07.03.2019
JUDICI 1-O

Trapote acusa el Govern i les entitats d'enviar ciutadans a "bloquejar" col·legis l'1-O

L'excap del CNP a Catalunya reconeix que dies abans del referèndum ja tenien preparat un dispositiu per si els Mossos no actuaven

07.03.2019 | 10:56
Sebastián Trapote durant la compareixença al Tribunal Suprem.

El cap de la Policia Nacional a Catalunya durant l'1-O, Sebastián Trapote, ha acusat el Govern i les entitats independentistes de fer una "crida" als ciutadans perquè anessin als col·legis electorals "massivament" per "bloquejar l'entrada" dels locals i "impedir" l'acció dels cossos de seguretat.

Durant la seva declaració com a testimoni al Tribunal Suprem, Trapote ha fet un relat d'aquells dies en la línia del coronel Diego Pérez de los Cobos; ha dit que no va arribar a tenir mai el pla d'actuació dels Mossos i ha acusat el major Josep Lluís Trapero de tenir "reticències" a ser coordinat per un membre del Ministeri de l'Interior. De fet, ha reconegut que dies abans de la jornada del referèndum ja tenien un pla preparat en cas que els Mossos no actuessin o fessin un pla "insuficient", perquè ja tenien "indicis" que es podia donar aquesta situació. Ha afegit que ho van "comprovar" el dia 1 al matí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook