L'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, ha titllat de mentider l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo per un tuit sobre el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, una publicació que l'alcaldessa ha considerat "difamatòria" i li ha reclamat que esborri i demani perdó per ella.

Colau ha reaccionat al tuit que va penjar ahir Millo en què s'adjuntava dos segons d'un vídeo en què apareix Cuixart en la concentració independentista que es va produir davant de la Conselleria d'Economia el 20 de setembre de 2017.

En aquests 2 segons de vídeo, Cuixart diu "marxaran d'aquí quan nosaltres ho diguem" i Millo el va acompanyar amb el comentari "per al vostre coneixement, jo no dic mentides", fent referència a la seva recent testificació en el judici del 'Procés' .

El tuit de Millo va ser contestat des del compte oficial d'Òmnium Cultural, que va publicar el vídeo íntegre de l'escena, de 45 segons de durada, i on es veu a Cuixart demanant als congregats que s'allunyin i donin espai perquè pugui sortir la comitiva judicial.

L'alcaldessa també ha respost l'exdelegat: "Quina vergonya Enric Millo. Després de la resposta d'Òmnium que mostra tot el vídeo, hauria de demanar disculpes públicament i esborrar el tuit difamatori".

Colau també ha criticat la situació del president d'Òmnium i en el mateix tuit ha assenyalat: "Cuixart porta més d'un any injustament a la presó i ara vostè menteix, per què? És que no han causat prou mal?".

Gerard Piqué diu mentider i manipulador a Enric Millo

El futbolista del FC Barcelona Gerard Piqué ha dit aquest dijous mentider i manipulador a l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo, qui va testificar, en el judici sobre el procés independentista, que aquesta Comunitat va viure un clima de violència des que es va convocar el referèndum de l'1 d'octubre.

Des del seu compte oficial de Twitter, Piqué va respondre un altre tuit de Millo, en el que l'exdelegat del Govern adjuntava un vídeo de només 2 segons en el qual apareix el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la concentració independentista que es va produir davant de la Conselleria d'Economia de la Generalitat el 20 de setembre del 2017.

"Se n'aniran d'aquí quan nosaltres ho diguem", diu Cuixart en aquella escena, pujada a la xarxa pel Partit de Centre Esquerra D'Espanya (dCIDE) i compartida per Millo. "Per al vostre coneixement, jo no dic mentides", escrivia l'exdiputat del PP.

Piqué ha contestat avui Millo, amb una versió de 45 segons d'aquell mateix vídeo que aclareix que Cuixart es referia en aquelles paraules a "la comitiva judicial" i recordava als manifestants el compromís de les entitats de deixar que la Policia "fes la seva feina" i pogués treure la comitiva de la concentració, sense que hi hagués cap oposició per part dels manifestants.

"Per al nostre coneixement, Enric Millo, tu sí que menteixes i manipules els vídeos", sentència el defensa del Barça en el seu tuit.