El judici de l'1-O i els testimonis dels comandaments polítics del ministeri de l'Interior i de l'exdelegat del govern espanyol Enric Millo, han aparegut aquest dimecres al ple del Parlament per boca del portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol. El diputat ha criticar el seu "testimoni 'fake', i recordant la menció de Millo a l'ús d'un sabó rentaplats ha etzibat que "els covards que al judici parlen del Fairy haurien de fer servir el Fairy per netejar-se la boca plena de falsejats guionitzades i per netejar-se la consciència bruta, baixa i indigna". I és que per a Pujol, aquells que "neguen la sang i la brutalitat" i "obliden dels ordres de repressió que van donar" fan un "mal favor a la llibertat i l'ètica pública".

En aquest sentit, Pujol creu que després dels testimonis d'Enric Millo, José Antonio Nieto i Diego Pérez de los Cobos, ha quedat clar que "quan Espanya ho necessita, es menteix i punt; i no passa res". "Els testimonis 'fake' obliden la repressió que van ordenar i fan de la mentida una forma d'expressió normalitzada. Fan un pèssim favor a la democràcia", ha reblat, per a afegir que el pas d'aquests ex-alts càrrecs del govern espanyol pel judici ha posat en evidència que "a l'Estat la veritat no està de moda i ara val tot" perquè "la mentida és el mar menor".

Després de la seva intervenció, feta durant la sessió de control al Govern del ple, Pujol ha deixat pas al president, Quim Torra, qui ha subscrit gran part dels seus arguments i ha aprofitat per criticar el judici i els darrers testimonis. "Assistim a un judici que ha muntat de judici 'fake' a judici de la vergonya". Per a Torra, el que va passar dimarts al Suprem fa que el judici "s'endinsi en la sorra de la vergonya, on semblava impossible caure més baix". És per això que el president ha refermat que el seu Govern "seguirà al costat dels catalans" i posarà la seva acció exterior al servei de "la denúncia de la vulneració dels drets humans i civils" que considera que pateix Catalunya.