La declaració de la secretària judicial que va estar present a la Conselleria d'Economia el dia 20 de setembre centra una nova sessió del Judici de l'1-O al Tribunal Suprem. El tribunal ha accedit a no projectar la imatge de Montserrat del Toro, per preservar la seva identitat. Dins de la sala, però, sí que totes les parts podran veure el seu rostre però el Suprem modificarà la senyal institucional per evitar que la seva imatge sigui pública. Està citada a les deu del matí però abans caldrà acabar l'interrogatori -per part de les defenses- al coronel Diego Pérez de los Cobos ja que no va donar temps de fer-ho en la sessió de dimarts. Aquesta serà la cinquena jornada destinada a interrogar testimonis. Fins al moment, s'ha pres declaració a vint-i-nou testimonis dels més de 500 previstos.

La previsió del tribunal -presidit per Manuel Marchena- és interrogar també en la sessió d'aquest dimecres els propietaris dels hotels Gaudí de Reus i Travé de Figueres -que van acollir agents dels cossos estatals durant la tardor del 2017; Pedro Buil, capità de la marina mercant que exerceix al port de Palamós; Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, i Xavier Xirgo, director de 'El Punt Avui'.

També es preveu interrogar els informàtics Vicente Nos i Quim Franquesa; Teresa Guix, dissenyadora de la web del Pacte Nacional pel Referèndum; Olga Solanas, directora d'oficina de Focus Media SL, l'agència responsable de la campanya de participació del referèndum; Ferran Burriel, administrador de l'agència Nothingad Comunicació S.L. - que es va ocupar de l'anunci del registre de catalans a l'exterior a través d'Internet.

La setmana conclourà dijous amb una nova sessió on es prendrà declaració als caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l'1-O, Sebastian Trapote i Ángel Gozalo, que inicialment estaven previstos per aquest dimarts. També han passat a dijous, en aquest cas a la tarda, les declaracions dels comissaris dels Mossos Manuel Castellví i Emili Quevedo. Pel que fa la comissària Cristina Manresa, que inicialment estava citada, ha caigut perquè la fiscalia hi ha renunciat.