La família de la jove de 18 anys que el passat 3 de febrer va ser víctima d'una violació múltiple a Sabadell assegura que les anàlisis de l'ADN apunten que un dels detinguts, que va fugir després de ser posat en llibertat pel jutge, seria un dels autors de l'agressió sexual.

Així ho va indicar en un comunicat remès als mitjans de comunicació en el qual denuncia la decisió del magistrat de mantenir el sospitós en llibertat provisional, malgrat els indicis en contra seu, i de no dictar una ordre d'allunyament de la víctima, que viu amb el temor de trobar-se amb l'agressor al carrer.

Els fets van succeir a la matinada del passat 3 de febrer, quan la jove va ser agredida sexualment, després d'haver sortit amb diversos amics de festa, i ser abordada després al carrer pels seus agressors, que la van conduir a una nau abandonada i la van violar.

Dels vuit detinguts en relació amb els fets, dos van ingressar a la presó sense fiança i sis van quedar en llibertat amb mesures cautelars, un d'ells malgrat ser investigat com a suposat autor material de la violació, davant dels dubtes sobre la seva identificació. Aquest sospitós va ser posat en llibertat el 6 de febrer, però el dia 14 d'aquell mateix mes es va remetre amb caràcter d'urgència un informe preliminar de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forense on s'indicava que hi havia indicis que aquest era l'autor dels fets. Concretament, segons la família, "s'apuntava la compatibilitat en les anàlisis genètiques realitzades de la nostra filla amb el perfil genètic de referència d'un dels investigats i que es trobaven en llibertat provisional".

La part acusadora va sol·licitar immediatament l'ingrés a presó preventiva de l'investigat basant-se en els indicis que existien contra ell, però tot i així el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell va mantenir llibertat provisional per a l'investigat, encara que amb l'obligació de complir les mesures cautelars establertes, entre elles la presentació davant el jutjat.

Això no obstant, l'investigat no va comparèixer en la cita obligada del dia 22 de febrer davant el jutjat de guàrdia de Sabadell, i el jutge va ordenar llavors als Mossos la seva localització i detenció.

El 27 de febrer es va notificar l'informe definitiu de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, en el qual es confirmaven les dades de l'informe preliminar. Els pares de la víctima lamenten que les decisions judicials han comportat que la víctima "no pugui sortir del nostre domicili, a menys que sigui acompanyada, o per a tràmits essencials, acompanyada per agents dels Mossos, i lo que és pitjor, ha de viure la seva vida quotidiana bajo el temor de trobar-se al carrer amb qualsevol dels seus agressors".