ijous 28, Íñigo Urkullu volgué ser equidistant entre la DUI i el 155 i incomodà tothom: Rajoy (havia fet d'enllaç entre ell i la Generalitat) i Puigdemont (canvià les eleccions per la DUI per la pressió de la gent -això li pot esborrar la pàtina de messianisme-). Sense garanties (un Rajoy renuent i gens proactiu no les donà a Urkullu), Puigdemont no podia convocar eleccions i trobar-se amb el 155 als nassos. A Rufián ningú no li demanà per les «155 monedes de plata» (i no serà perquè al judici no es parli de tuits!). Albano Dante Fachín, el 20-X-17, convidà un agent a fumar per demostrar que hi havia una violència extrema. Ernest Benach va ser una còpia de Núria de Gispert a l'hora de considerar dreturer el comportament de Carme Forcadell els dies 6/7-IX-17. Ada Colau explicà que el 20-X no hi va haver cap desperfecte i l'únic que va fer l'Ajuntament va ser posar més tanques. L'advocacia de l'Estat no li va fer ni una pregunta sobre el cost dels locals públics oberts...

Zoido, a la tarda, començà traient pit i es va anar empetitint davant les preguntes de Xavier Melero i els altres advocats. Alguna va ser tan llesta que, amb un passing-shot a Marchena, treballà a favor del major Trapero. Zoido no sabia res de res i carregava els neulers als «operatius». Acabà havent d'admetre que no es van complir les previsions de l'1-O (de 2.239 punts de votació, les FCSE van tancar menys col·legis i requisar menys urnes que els mossos sense cap càrrega). Ni el baló d'oxigen de fiscalia i el de Vox (que li va demanar sobre les «armes de guerra» per als Mossos i qui sap si no el va fer caure en prevaricació) li van donar aire. El secretari d'Estat havia deixat clar que havia de prevaler la seguretat ciutadana davant de l'eficàcia policial i, ves per on, semblava que hagués estat a l'inrevés.

Xavier Domènech va deixar clar que el 20-X la seva muller amb el fill de 4 anys va anar a la concentració de la seu de Vicepresidència; res de violència, doncs. Josep Ginesta (secretari general de Treball), Francesc Iglesies (secretari d'Afers Socials i Famílies) i Adrià Comella (director de CatSalut) tenen una altra causa pendent i només van fer acte de presència. Llàstima!