04 de març de 2019
04.03.2019
Judici 1-O

Munell (JxCat) critica la "pèrdua de memòria" de Rajoy, Santamaría i Zoido

El diputat espera que Enric Millo "recordi qui va encarregar les càrregues violentes" de l'1-O

04.03.2019 | 10:19
El diputat de JxCat Jordi Munell a les portes del Suprem.

El diputat de JxCat Jordi Munell ha criticat que la setmana passada els "màxims responsables polítics" de la resposta de l'Estat contra el referèndum de l'1-O es van "espolsar les responsabilitats de qui va encarregar mesures de força contra la població civil". "Alguns han perdut la memòria i altres s'espolsen responsabilitats", ha dit Munell aquest dilluns en una atenció als mitjans a les portes del Tribunal Suprem, en referència al testimoni de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido. El diputat de JxCat ha esperat que l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, que testifica aquest dilluns davant del Suprem, tingui "més memòria" i "recordi finalment qui va encarregar les càrregues violentes" de l'1-O.

"Aviam si finalment es dilucida si algú va ser realment qui va encarregar les mesures de violència contra la població civil a Catalunya", ha insistit. Sobre Zoido, ha esperat que quan hagi de comparèixer davant la comissió d'investigació dels atemptats del 17A al Parlament pugui "donar explicacions reals més que les que va donar setmana passada, que va acabar dient que no sabia, com si això no fos per ell".

Munell també ha afirmat que al judici s'està fent "difícil acreditar cap forma de violència per part de qui va organitzar referèndum", ja que va ser per part dels cossos policials, segons ha remarcat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook