El nou hospital Joan XXIII de Tarragona serà una realitat a mitjan 2023. Segons van explicar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, els 48,5 milions d'euros necessaris per a la primera fase del nou centre estan «garantits» i no es veuen afectats per la pròrroga pressupostària. El Govern prioritza així fer un nou centre sanitari a Tarragona tot i que la construcció actual és del 1967, més recent que l'hospital Trueta de Girona (que es va construir el 1956).

El pla inclou un nou edifici de 40.000 metres quadrats i la supressió dels espais «obsolets», amb l'objectiu de convertir el Joan XXIII en un centre «punter» i adaptat al segle XXI, segons l'Executiu. Després de fer-se pública la proposta guanyadora del concurs d'idees, en breu es començarà a redactar l'avantprojecte global del nou hospital i el projecte executiu de la primera fase de l'ampliació.

Necessitats presents i futures

Vergés va assenyalar que el futur hospital Joan XXIII respon a les necessitats del present i del futur de tota la demarcació de Tarragona i de tot el seu àmbit de referència, que engloba prop d'un milió de persones. La consellera ha explicat que, en definitiva, el projecte preveu un nou centre i substituir els edificis obsolets i sense opcions de reforma. La consellera ha destacat que la proposta guanyadora, «Entre Places», defineix un hospital universitari integrat a la ciutat i que comparteix espai entre professionals de la salut, pacients, docents i estudiants.