Acciona preveu portar el Govern de Catalunya als tribunals per la «confiscació» del contracte de gestió d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), la companyia que proveeix d'aigua potable 4,5 milions d'habitants d'aquesta comunitat.

«L'actuació de l'Administració de Catalunya és improcedent i la recorrerem als tribunals», va assegurar el president de la companyia, José Manuel Entrecanales.

«Continuarem qüestionant la confiscació d'ATLL en totes les instàncies legals possibles», va afegir, per a més assegurar que tota iniciativa judicial anirà de la mà amb el seu soci en aquest contracte, el fons britànic Pioneer Point Partners. El grup està actualment pendent que el Govern català estableixi la liquidació del contracte. La companyia considera que li correspon una compensació de 1.036 milions d'euros, uns 305 milions per l'anul·lació del contracte i els altres 733 milions en concepte de danys i perjudicis. De moment, la comissió de suport a la liquidació del contracte constituïda per la Generalitat rebutja indemnitzar Acciona i a més li reclama 38,4 milions, si bé aquest procés de fixació de la liquidació està encara obert.

«Entrem a ATLL amb la millor voluntat i complim de forma rigorosa amb tot el compromès, i l'actitud de l'Administració catalana és improcedent i la recorrerem als tribunals», va assegurar Entrecanales durant la presentació dels resultats de la companyia.

Anul·lació del contracte

L'anul·lació del contracte té un impacte de 98 milions d'euros a benefici d'Acciona, que, tot i això, no ha hagut de fer cap provisió en els seus comptes, tal com han avalat a més els seus auditors.

La resolució del contracte de l'ATLL és conseqüència de la sentència emesa fa un any, al febrer de 2018, pel Tribunal Suprem, que va ratificar l'anul·lació del contracte de concessió ja dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al juny de 2015 davant els recursos que van interposar alguna de les parts implicades en la contractació d'aquest servei.

Per altra banda, Acciona ultima la incorporació d'un soci a Ilsa, la societat amb la qual entrarà en transport de viatgers en tren AVE en competència amb Renfe a partir de 2021, segons va informar Entrecanales.