L'ex-primer ministre francès i candidat per a Cs a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va presentar l'exministre socialista de Treball Celestino Corbacho com a número 3 de la seva plataforma electoral Barcelona Capital Europea: «No és només una bona notícia per a mi, és una bona notícia per a Barcelona», va dir Valls.

En una roda de premsa celebrada ahir, Valls va reconèixer la capacitat de gestió, la visió metropolitana contrastada i l'experiència de servei públic de Corbacho, i ha avançat que el 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, «presentarà la número 2 i les altres integrants» de la seva llista, que serà paritària.

«La plataforma de Manuel Valls em motiva i il·lusiona», va admetre Corbacho, que va dir que la identifica amb tres eixos (l'habitatge, l'economia i la mobilitat sostenible), i va criticar l'alcaldessa, Ada Colau, per estar absent i no tenir implicació ni lideratge metropolità.

Proposta motivadora

En ser preguntat per la seva tornada a la primera línia política, Corbacho va recordar que ja va dir que només tornaria a la política si la proposta el motivava i l'il·lusionava: «No pertanyo a una disciplina de partit, i crec que una plataforma és una mica més transversal i que uneix més sensibilitats».

L'ex-primer ministre francès va coincidir que la seva plataforma vol sortir de les trinxeres habituals, i va afirmar que en la llista hi haurà «responsables i regidors de Cs en les primeres responsabilitats de la llista», i va apostar per incorporar persones experimentades i que coneguin la ciutat com Corbacho, però també joves.

«És un dels dies més importants de la nostra campanya després del discurs de presentació de campanya», va insistir Valls, i Corbacho va agrair formar part de la candidatura, encara que va assegurar que no accepta la proposta a la primera i també ha dit que tenia altres ofertes, encara que no les ha explicat.

En ser preguntat sobre si l'acord del Comitè Executiu de Ciutadans de no pactar amb Pedro Sánchez ni amb el PSOE després de les eleccions generals afectarà els futurs acords que pugui fer a l'Ajuntament, Valls va dir que a diferència de les generals, Cs sí que permet pactes amb els socialistes per a les eleccions autonòmiques i locals.