La CUP debatrà en els pròxims dies si es presenta a les eleccions generals del 28 d'abril, decisió que s'adoptarà en un consell extraordinari que la formació anticapitalista va convocar per a diumenge que ve, 10 de març. Segons informa el partit en un comunicat, donada la «conjuntura actual», que per als anticapitalistes ve «marcada per l'excepcionalitat democràtica» i la «vulneració» de drets, la CUP es planteja com «intensificar» la seva activitat política a l'Estat.

Per a això, la CUP obrirà un debat «tàctic» entre la militància per abordar si ha de convertir-se en un «agent actiu» a l'Estat i en quin format.

Aquest procés deliberatiu finalitzarà amb la celebració d'assemblees territorials i un consell polític extraordinari fixat per al pròxim 10 de març.

El secretariat nacional de la CUP va presentar un primer esborrany de document per al debat, pendent de ser ampliat per les assemblees i la militància. En el comunicat, la CUP recorda que sempre ha optat per no participar en unes eleccions generals i va defensar l'abstenció com a forma «d'acció política».

Autodeterminació, fonamental

«En aquests moments, la formació anticapitalista considera que l'exercici del dret d'autodeterminació s'ha convertit en l'element fonamental de confrontació democràtica, fet que ha abocat l'Estat a la inestabilitat política permanent, i és per aquest motiu pel que sotmetrà a debat si ha d'intensificar la seva acció política directa per seguir reivindicant aquest dret», argumenta la CUP.