El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, va reivindicar que el model lingüístic en l'ensenyament que defensa el Govern és «transversal i majoritari» a la societat catalana, i ha retret a Cs que el seu no ho sigui.

Ho va dir ahir en una interpel·lació durant el ple del Parlament, en la qual la diputada de Cs Sonia Serra va acusar el Govern de tenir un «sistema monolingüe» i de relegar el castellà i l'anglès a l'escola catalana.

Bargalló va replicar que el seu model lingüístic i el de Cs responen a ideologies diferents, que respecta, però considera que el Govern ha de seguir el que tingui el suport de la majoria de la societat: «Mentre el nostre model lingüístic sigui majoritari en aquesta Cambra, és el que nosaltres tirarem endavant».

Paral·lelament, la consellera de Presidència, Elsa Artadi, va acusar ahir a la tarda la formació taronja de defensar només a «algunes dones», ja que segons el seu parer Ciutadans no reacciona a tots els casos de masclisme amb la intensitat que va utilitzar davant el tuit de l'humorista i actor Toni Albà dirigit a Inés Arrimadas en el qual la insultava.