El Tribunal Suprem va imposar una multa de 2.500 euros a la regidora de Barcelona de la CUP Eulàlia Reguant i l'exdiputat de la formació Antonio Baños per negar-se a declarar com a testimonis i els va donar cinc dies per reconsiderar la seva posició, sota l'amenaça d'imputar-los per desobediència. Els exdiputats van assegurar que van decidir no respondre les preguntes de Vox en el judici del procés per «dignitat democràtica» i «compromís antifeixista» i, per això, assumeixen les «conseqüències» penals que puguin derivar-se'n.

El primer testimoni a comparèixer ahir davant del tribunal va ser el diputat d'ERC Joan Tardà, qui va assegurar que allò que va succeir el 20 de setembre del 2017 a la conselleria d'Economia va ser una concentració «espontània», pacífica i sense violència ja que «ni la unitat d'Espanya ni la independència de Catalunya valen una mínima violència».

Tardà va comparèixer davant el tribunal a petició de l'acusació popular que exerceix Vox, que ahir va debutar en el judici una vegada que tots els acusats es van negar en els interrogatoris a respondre les seves preguntes, i de la defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Només començar, Tardà va manifestar que «aquest judici és una venjança», moment en el qual el president del tribunal, Manuel Marchena, li va recordar que els testimonis no poden emetre valoracions, sinó cenyir-se als fets.

D'altra banda, l'excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal va revelar que va apressar Carles Puigdemont a convocar eleccions autonòmiques, per evitar la DUI, i li va comunicar que aquesta era també l'opció d'«alguns referents polítics» de la seva formació. Qui també va declarar va ser l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, qui va afirmar que entre les funcions del càrrec que va exercir a la cambra catalana no figura limitar els debats que plantegin els grups polítics i va afegir que hauria actuat «igual» que Carme Forcadell amb les iniciatives sobiranistes.