El jutjat d'instrucció 1 de Berga ha acordat la llibertat provisional amb mesures cautelars d'un home detingut per una presumpta agressió sexual a una menor en aquesta població a final de gener passat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar ahir en un comunicat de la situació legal d'aquest detingut, que va passar a disposició judicial el passat dia 23 d'aquest mes.

Els Mossos d'Esquadra van informar dimarts que la víctima va ser atesa el dia 20 de febrer a l'hospital de Berga i va explicar que havia estat víctima d'un abús sexual a final de gener. Alertada la policia d'aquesta agressió, es va detenir un home de 26 anys, que va passar a disposició judicial i que ara ha estat posat en llibertat provisional, i s'ha identificat un segon individu presumptament implicat i que està pendent de localitzar.

A més d'aquesta presumpta agressió sexual, a Berga aquest any 2019 s'ha produït la violació d'una dona de 72 anys suposadament per part d'un home de 33 anys, i s'investiga també un altre presumpte delicte d'abusos sexuals per part d'un professor de l'Escola Municipal de Música de Berga a una alumna menor d'edat, que ha estat denunciat als jutjats.