Centenars de persones segueixen aquest dimarts mitjançant una pantalla gegant situada davant de la seu d’Òmnium Cultural la declaració del seu president, Jordi Cuixart, al Tribunal Suprem. L’entitat ha habilitat una pantalla al mig del carrer Diputació i també altres punts de seguiment a les més de quaranta seus territorials d’Òmnium. Durant la declaració, els aplegats han reaccionat amb aplaudiments o riures en diverses ocasions a les respostes de Cuixart. Per contra, les intervencions del fiscal Moreno i del jutge Marchena s’han endut xiulets per part dels assistents. Fins a aquest punt s’han acostat també representants del món polític i social.

Centenars de persones segueixen aquest dimarts mitjançant una pantalla gegant situada davant de la seu d'Òmnium Cultural la declaració del seu president, Jordi Cuixart, al Tribunal Suprem. L'entitat ha habilitat una pantalla al mig del carrer Diputació i també altres punts de seguiment a les més de quaranta seus territorials d'Òmnium. Durant la declaració, els aplegats han reaccionat amb aplaudiments o riures en diverses ocasions a les respostes de Cuixart. Per contra, les intervencions del fiscal Moreno i del jutge Marchena s'han endut xiulets per part dels assistents. Fins a aquest punt s'han acostat també representants del món polític i social.

Entre els assistents hi havia Ernest Maragall, Eduard Pujol, Aurora Madaula, Francesc de Dalmases, Eulàlia Reguant, Mireia Boya, David Fernández, Camil Ros o Joel Joan, entre d'altres. La convocatòria, feta a partir de les nou, ha estat seguida per desenes de persones des de primera hora, que han ocupat de seguida totes les cadires disponibles. Les voreres també han quedat atapeïdes de ciutadans interessats a seguir la declaració de Cuixart.

Òmnium Cultural, que ja va muntar aquest dispositiu dijous passat, quan estava previst que declarés Cuixart, mantindrà durant tota la jornada la pantalla gegant. Així, també es podrà seguir la declaració de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.