La Guàrdia Civil vincula Quim Torra amb el full de ruta unilateral per a la independència, en alertar al jutge de l'1-O, a partir de la documentació intervinguda a l'exsenador d'ERC Santi Vidal, que quan el 2016 encara no era president de la Generalitat va advocar per crear una «tempesta política perfecta». Així ho sosté la Guàrdia Civil en un informe remès al titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, en què analitza els arxius decomissats a Vidal, dels quals conclou que en les seves conferències sobre el procés no «fanfarronejava», ja que la Generalitat desenvolupava 19 estructures d'Estat per activar-les l'endemà de l'1-O.

Entre els documents que la Guàrdia Civil va intervenir a Vidal hi ha una imatge publicitària de l'acte de presentació, el 24 de març del 2016, del llibre Els últims 100 metres, escrit per Torra quan encara no era president català. A través d'aquest document, la Guàrdia Civil va localitzar a YouTube un vídeo corresponent a la presentació d'aquest llibre de Torra, en aquest cas el 29 d'abril del 2016 a Valls.

Segons la Guàrdia Civil, en aquell acte, celebrat quan Carles Puigdemont iniciava el seu mandat -en el qual JxSí havia promès la independència en 18 mesos-, Torra, que llavors no ostentava cap càrrec públic, va parlar especialment del procés independentista, reconeixent la creació «d'amagat» (literalment deia «per sota de la taula») d'Estructures d'Estat.

En un altre ordre de coses, els independentistes es van plantejar negociar amb l'Estat fer un segon referèndum si el primer resultava fallit per a ells, segons recull un informe de la Guàrdia Civil sobre la documentació confiscada a Vidal. A més, retreuen a l'exsenador d'ERC que utilitzés el paper amb capçalera de l'Administració de Justícia per imprimir els plans de ruptura de Catalunya amb Espanya quan era magistrat. Els investigadors ressalten que Vidal, qui havia estat suspès com a jutge pel CGPJ per participar suposadament en el procés, va ser un dels coordinadors dels treballs per a la redacció d'una «constitució» que preveien que fos la futura República catalana.