El tuit que l'actor i humorista Toni Albà va fer diumenge insultant la líder de Cs a Catalunya Inés Arrimadas va generar al llarg d'ahir un allau de crítiques provinents tant del sector unionista com també del sobiranista.

La primera va ser la de la pròpia líder de Ciutadans, que va carregar contra l'actor pel seu comentari «masclista i repugnant». A través de Twitter, Albà va escriure el següent missatge amb relació al viatge que Arrimadas va fer a Waterloo diumenge: «Bon viatge a Waterloo! (Vigila no passis de llarg i vagis a petar a Amsterdam... allà estaries com a casa i a més tindries tots els teus drets laborals respectats», va dir en clara al·lusió a l'exercici de la prostitució a Holanda.

El tuit va generar rebuig a les xarxes, fins i tot en persones properes a l'actor com el director del programa de TV3 Polònia, Toni Soler, que va piular el següent: «Ni punyetera gràcia, Toni».

L'actor Toni Albà va demanar disculpes «si alguna persona s'ha sentit ofesa» per la seva piulada envers la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas.

Després de les crítiques que va rebre, Albà va replicar que en cap cas demana disculpes «per paraules que no ha escrit. Ho dic per si algú pateix d'aquest mal tan escampat anomenat deficiència en la comprensió lectora, que s'ho faci mirar».

TV3 marca distàncies

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual va condemnar el comentari masclista de Toni Albà sobre la dirigent de Cs, i va remarcar que l'actor no és treballador de la CCMA i que els seus comentaris ni representen a TV3 ni han de vincular-se a aquesta televisió.

L'Institut de la Dona investigarà els insults a la líder de Ciutadans. i el síndic de greuges va obrir una investigació amb relació a la piulada publicada per l'actor i humorista.

Pel síndic de greuges, Rafel Ribó, la piulada de Toni Albà no és només una «qüestió de sarcasme o d'humor» sinó que Albà fa ­referència a una pràctica «discriminatòria, masclista i d'assetjament a les dones amb un tracte del tot vexatori com és la prostitució».