25 de febrer de 2019
25.02.2019
Judici 1-O

Òmnium es reivindica com a "baluard en defensa de les llibertats" abans que Cuixart declari al Suprem

La junta avala amb "orgull" el president de l'entitat al costat de representants de la societat civil: "Som al teu costat"

25.02.2019 | 16:57
Declaració institucional d'Òmnium davat la seva seu.

Poques hores abans que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, declari aquest dimarts davant del Tribunal Suprem pel judici contra l'1-O, la junta de l'entitat sobiranista s'ha acompanyat de representants de la societat civil per emplaçar les institucions estatals a "rectificar" a favor de l'absolució i la negociació política i per reivindicar-se com a "baluard en defensa de les llibertats".

Així ho ha defensat el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, en fer lectura d'una declaració institucional aquest dilluns a la tarda a la seu de l'entitat. I en comprometre's amb els drets fonamentals i l'autodeterminació, Òmnium ha reclamat ser "baluard" davant de qui considera "intolerant, repressor i una extrema dreta que [..] marca el ritme polític i judicial a l'Estat". En aquest context, Mauri ha apel·lat a "l'orgull" de tenir Cuixart per president i li ha traslladat suport: "Som aquí al teu costat" .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook