L'escàndol per presumptes abusos sexuals a Montserrat ara fa 20 anys no ha fet desconfiar els pares que actualment porten els seus fills a l'Escolania, una institució amb segles d'història. Han explicat que «estan totalment tranquils» i han afegit que confien plenament en el centre.

De la seva banda, la direcció de l'escola ha assegurat que s'apliquen tots els protocols que exigeix la Generalitat i la Federació d'Escoles Cristianes de Catalunya. A l'Escolania hi estudien més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot el país. Tots els professors són laics i els monjos només tenen presència a l'equip directiu.

La direcció de l'Escolania de Montserrat admet que els preocupen els darrers casos de presumpte abús sexual que han sortit a la llum, i que acusen el monjo de Montserrat Andreu Soler. Tot i que va passar fa dues dècades, esperen que això no perjudiqui la imatge del centre, que, segons asseguren, compleix amb tots els protocols que s'exigeixen en aquest àmbit. «L'Escolania ha de ser un espai de creixement humà i els infants han de poder estar tranquils i bé», ha explicat el prefecte del centre, el monjo Efrem de Montellà. Ell mateix ha assegurat que el centre compta amb «la plena confiança» dels pares que hi porten els seus fills, i ha afegit que estan tranquils.

El 3 de març faran la jornada de portes obertes, una oportunitat per conèixer l'escola i la seva manera d'ensenyar.