Es van veient estratègies de l'acusació dels fiscals ( Zaragoza el més agressiu) i defenses. El dijous 14-II A. Van den Eynde volgué una defensa política „ Junqueras respongué sols al seu advocat (cosa que repetí Romeva el dimarts 19)„ i Melero tècnica ( Forn); la resta, mixta, responent també al fiscal i a l'advocada de l'Estat). El 19 vam saber el que havia passat al CTTI (Centre de Telecomjunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat) abans i durant l'1-O, que depenia de Turull. Fiscal i advocada de l'Estat passaven de puntetes per la rebel·lió i cercaven proves per la malversació i la desobediència. «La interpretació de la Constitució es pot fer de manera àmplia o restringida». El dimecres 20, la sessió fou maratoriana: declararen J. Rull, D. Bassa, M. Borràs i C. Mundó.

Consuelo Madrigal fluixejà. Fou la Fiscal general de l'Estat (2015-16) que substituí E. Torres-Dulce (querellant de Mas, Ortega i Rigau, el qual acabà dimitint després de tenir-se les amb Romero de Tejada i els fiscals de Catalunya, que no veien indicis inculpatoris pel 9-XI-2014 i ara treballa al despatx Garrigues Advocats); la substituí José Manuel Maza, promotor de tota aquesta causa («Mas dura serà la caída)». L'advocada de l'Estat Rosa M. Seoane (que de la secretaria d'Adif ha passat a substituir el díscol Edmundo Bal, que volia acusacions de rebel·lió) semblà posar-se nerviosa amb el talls del President. Rull recordà que la Constitució permet transferir a Catalunya la competència de fer referèndums (150.2). I que el TC s'havia deixat instrumentalitzar pel govern convertint en sistemàtic el mecanisme de suspensió extraordinari (161.2). I un fet que pertoca els gironins: vam saber tots els detalls de l'afer de l'operació portuària a Palamós.

El fiscal Cadena topà contra la compacitat de la declaració de D. Bassa, que insistí que la declaració d'independència va ser política esperant diàleg. Seoane, l'advocada de l'Estat, tornava a repetir els únics agafadors que tenien: la recepció dels requeriments i Unipost. Palla per cremar.