El diputat de CatECP al Parlament i secretari general de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet, va proposar que la seva formació explori de cara a les eleccions generals aliances amb ERC i amb Catalunya en Comú (comuns), segons una resolució del partit recollida per Europa Press.

Es tracta d'una iniciativa del mateix Nuet, que ara Comunistes de Catalunya debatrà internament entre el 22 de febrer i el 7 de març per acabar prenent una decisió definitiva el 9 de març, segons publica el diari Ara.

Es dona la circumstància que Nuet en els últims mesos s'ha visualitzat com un diputat crític amb el seu grup parlamentari, el dels comuns, fins al punt de participar en la plataforma Sobiranistes, que lidera Elisenda Alamany.

Aquesta plataforma, que va sorgir originalment com una corrent crítica dels comuns, també ha tingut converses recents amb ERC per explorar una possible aliança de cara a les eleccions generals del 28-A, tot i que encara no hi ha res concret encara, assenyalen fonts coneixedores de les trobades.