21 de febrer de 2019
21.02.2019
Judici 1-O

Santi Vila afirma que l'1-O «muta» amb la suspensió del TC i ja «mai més» el reconeix

L'exconseller diu que Puigdemont va anunciar el referèndum «per sorpresa» l'estiu del 2016 i el qualifica com a «mobilització política»

21.02.2019 | 10:40
L'exconseller Santi Vila durant la seva declaració.

L'exconseller Santi Vila ha afirmat davant del tribunal que després de la suspensió del Tribunal Constitucional del referèndum ni ell ni cap membre del Govern va fer res més per portar-lo a terme. De fet, ha dit que després de la decisió de l'alt tribunal el referèndum "muta" de referèndum a "gran mobilització política. "Mai més el vaig reconèixer com a referèndum", ha assegurat Vila, que va dimitir un dia abans de la declaració d'independència. Preguntat pel fiscal sobre per què no va aturar l'1-O, ha dit que ara actuaria diferent. "Si a la vida poguéssim prendre oportunitats a pilota passada, segurament revisaríem les decisions", ha manifestat. A més, ha dit que Puigdemont va anunciar l'estiu del 2016 que hi hauria referèndum "enmig d'una crisi molt profunda" i que ho va fer "per sorpresa".

Pel que fa al malversació, Vila ha seguit la mateixa línia dels altres acusats per afirmar que després de la suspensió del TC no es va fer cap despesa públiac a relacionada amb el referèndum. També ha dit que va quedar "doblement tranquil" a nivell personal quan els consellers van assumir el compromís de forma col·legiada de les possibles despeses que tingués l'1-O, ja que "sabia" que ningú del seu departament comprometria cap despesa i que si ho feia alguna altra conselleria passaria per la taula del Govern i "coincidiríem en la seva inconveniència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook