Un home de 33 anys acusat de violar una dona de 72 el diumenge passat a Berga va ingressar a la presó sense fiança davant els «indicis de criminalitat» en contra seu i perquè «ha quedat constatat el perill de fugida» del detingut, segons la magistrada davant la qual va ser conduït ahir. L'acte dictat per la jutge exposa que el relat de la víctima davant els Mossos d'Esquadra és totalment coincident amb allò manifestat al jutjat i amb les declaracions d'un testimoni que va trucar a la policia, per la qual cosa li dona «tota la credibilitat».

Segons aquest relat, l'acusat va perseguir la dona pel carrer i, quan la víctima va accelerar el pas perquè va comprovar que l'estava seguint, la va agafar pel coll, la va introduir en un portal, la va tirar a terra i la va agafar fort perquè callés, moment en el qual l'anciana va témer per la seva vida. Els Mossos van detenir l'acusat allà mateix, gràcies a l'avís d'una dona que va veure l'agressió.

El detingut és un home de nacionalitat senegalesa que està en situació irregular en territori espanyol i no té persones al seu càrrec, per la qual cosa la magistrada considera que la falta d'arrelament pot facilitar la seva fugida de la justícia i ha decretat presó sense fiança.