El jutge de guàrdia de Tarragona va acordar enviar a la presó el pare i la mare detinguts dijous passat acusats de maltractar el seu nadó d'un mes, que va haver de ser ingressat en estat greu a l'UCI de nounats de l'hospital Joan XXIII d'aquesta localitat. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Tarragona, en funcions de guàrdia, va acordar enviar a presó preventiva sense fiança el pare, de 22 anys, i la mare, de 21, acusats d'un delicte de lesions i un altre de maltractament habitual.

El pare, que ja va ser investigat per maltractaments a un altre fill, encara que el cas es va acabar arxivant per falta de proves, i la mare, van ser detinguts dijous passat pel suposat maltractament al seu nadó d'un mes, sobre el qual ara tenen suspesa la tutela.

Després de prendre declaració al pare, de nacionalitat espanyola i veí de Montblanc, i a la mare, també veïna de la mateixa localitat, el jutge de Tarragona va acordar enviar-los a tots dos a la presó i inhibir-se a favor del jutjat de Valls, en ser el competent pel lloc on van tenir lloc els fets.

El pare i la mare van portar dimecres passat el seu fill de poc més d'un mes a l'hospital amb vòmits i van explicar que pensaven que era una reacció a un medicament que li donaven per fongs a la boca.

Alerta als Mossos

El nadó presentava lesions greus no visibles externament compatibles amb maltractament, fet pel qual es va activar el protocol de maltractaments i es va alertar la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i els Mossos d'Esquadra, que coordinen la investigació des de la comissaria de Valls.

L'equip de valoració de maltractament infantil (EVAMI) enviat per la DGAIA a l'hospital Joan XXIII de Tarragona va determinar que havia existit maltractament al nadó. Per aquest motiu, els Mossos van detenir la parella dijous passat, hores després que la DGAIA assumís la tutela del nadó davant una situació de desemparament.