El 21 de febrer s'ha convocat una vaga general a Catalunya. El sindicat convocant és la Intersindical-CSC, que ha ajornat l'aturada prevista inicialment per els dies 5, 6 i 7 de febrer, cinc dies abans de d'inici previst del judici dels dirigents independentistes al Tribunal Suprem, per reclamar la derogació de la reforma laboral, un salari mínim català de 1.200 euros, i per denunciar un context de "vulneració de drets democràtics".

Finalment, només va mantenir la convocatòria el tercer dia. Un cop ajornat el començament del procés judicial fins el 12 de febrer ara ha decidit convocar-la el dijous 21, quan el judici de l'1-O ja haurà començat.

Adhesions a la vaga

Des de la CUP, i l'ANC ja han anunciat que secundaran la convocatòria de vaga. En un primer moment, quan es va fer la convocatòria per al 7 de febrer, també es van mostrar partidaris de fer vaga, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. També des del sindicat del sector educatiu USTEC-STEs s'ha assegurat que hi ha motius per anar a la vaga.

Crítiques de la patronal

La patronal catalana Foment del Treball ha criticat que la vaga general convocada per la Intersindical-CSC té "motivacions polítiques" i és "aliena als interessos professionals dels treballadors".

Altres mobilitzacions

Els partits i les entitats sobiranistes llançaran a partir del dimarts 12 de febrer un nou cicle de protestes, aquesta vegada contra el judici de l'1-O al Tribunal Suprem (TS) i que inclouran tres manifestacions i una vaga general i no descarten ampliar-les amb altres mobilitzacions.El dimarts, coincidint amb la data d'inici del judici, han demanat als catalans que es concentrin a les 12 hores i durant 10 minuts davant dels seus respectius centres de treball

També aquest dimarts, però a la tarda s'han convocat marxes a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa (Tarragona).

El Sindicat d'Estudiants també ha convocat una vaga el 12 de febrer i preveu diverses concentracions a les capitals catalanes. A Girona, s'ha previst que es concentrin al migdia a la Plaça de l'1 d'Octubre.

El dissabte 16 de febrer organitzaran una nova manifestació a la Gran Via de Barcelona, en aquest cas una única protesta per aconseguir aglutinar forces a la capital catalana perquè es visualitzi un rebuig multitudinari al procés judicial.

Manifestació a Madrid

La mobilització més nova serà el dissabte 16 de març, ja que per primera vegada el soberanisme organitzarà una manifestació a Madrid amb l'objectiu de donar a conèixer el seu rebuig al judici per ser "un atac als drets civils i polítics dels dirigents independentistes encausats".