La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha avisat que Espanya serà "ingovernable" mentre no afronti el "problema polític" de Catalunya. En una roda de premsa des del Palau de la Generalitat aquest divendres al migdia, després que el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi convocat eleccions espanyoles per al 28 d'abril, la consellera ha dit que la presència i la força dels partits independentistes és "més important que mai". Així mateix, Artadi ha avançat que el sobiranisme no tornarà a "pagar per avançat" a qui opti a governar la Moncloa, i que els independentistes condicionaran el seu suport pensant en "la democràcia i els drets".

Artadi ha insistit que Espanya no pot viure "d'esquenes" sense resoldre el conflicte territorial, després del "fracàs" de l'estratègia del govern de Sánchez. La consellera ha reiterat que l'Estat s'ha mostrat "incapaç" de resoldre la situació amb Catalunya, i que això ha impedit que Madrid pugui elaborar cap "projecte de futur". Així mateix, i tal com ja ha fet abans el portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol des del Parlament, Artadi també ha lamentat que Sánchez hagi estat "incapaç" de situar públicament Catalunya en el seu discurs d'aquest matí.

La portaveu del Govern ha sentenciat que si l'executiu del PP de Mariano Rajoy era "activament repressiu", el del PSOE de Sánchez ha estat "activament passiu". "Hem de veure si això serveix per formar un govern que vulgui ser responsable, perquè l'estratègia no ha servit per solucionar el problema que tenim", ha advertit, en vistes a la propera legislatura.