Les tres acusacions, la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i l'acusació popular exercida per Vox exposaran els seus arguments en el tràmit de les qüestions prèvies, després que en la primera sessió ho fessin les defenses dels 12 acusats. No està previst que cap de les tres acusacions formulin cap al·legació, sinó que exposarà els arguments de rebuig de les exposades per les defenses. Un cop acabi aquest tràmit, el tribunal que presideix el magistrat Manuel Marchena decidirà si resol les al·legacions abans de començar els interrogatoris o ho fa posteriorment en sentència. No es descarta, doncs, que aquest mateix dimecres comencin les interrogatoris amb el de l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras.

Per part de la fiscalia, aquest dimarts hi haurà a la sala de vistes els fiscals Fidel Cadena i Javier Zaragoza. L'advocacia de l'Estat estarà representada per Rosa María Seoane, mentre que està previst que, per part de Vox, intervingui l'advocat i secretari general del partit, Javier Ortega Smith.

Els presos han començat a arribar a l'Audiència Nacional per afrontar la segona jornada del judici procedents de Soto del Real i Alcalá-Meco. Per part del Govern, aquest dimarts està prevista la presència de les conselleres de Salut, Alba Vergès, i d'Agricultura, Teresa Jordà. Per part d'ERC, hi haurà el president del grup parlamentari dels republicans, Sergi Sabrià, i per JxCat, el portaveu adjunt del grup al Parlament, Eduard Pujol. El portaveu de JxCat a la cambra, Albert Batet, estarà fora del tribunal.

També està previst que a la sala hi hagi representants de l'ANC de Madrid. En la sessió d'aquest dimecres també entraran com a públic el catedràtic de dret constitucional andalús Javier Pérez Royo i el francès Alexandre Faro, membre de la Federació Internacional pels Drets Humans (Fidh).

Canvi d'accés per a familiars

En la segona sessió, el Tribunal Suprem ha canviat l'accés de les famílies i el públic, que a partir d'ara entraran per la porta del carrer Marqués de Ensenada, separats de l'entrada d'advocats, autoritats i mitjans de comunicació. Aquest dimarts, alguns familiars dels persos van tenir problemes per accedir al tribunal i van explicar que els policies de l'entrada no tenien la llista amb les persones autoritzades a entrar com a públic. Advocats i membres de protocol del president de la Generalitat van intercedir per aconseguir que poguessin entrar i el problema es va resoldre en uns minuts.