El tribunal del judici de l'1-O ha suspès fins aquest dijous a les deu del matí les sessions un cop totes les parts han fet les seves al·legacions en el tràmit de les qüestions prèvies. Ara, el tribunal ha de deliberar si resol les peticions de les defenses abans de començar amb els interrogatoris o bé ja ho fa en sentència. El president del tribunal, Manuel Marchena, ha emplaçat les parts a aquest dijous al matí previsiblement per començar amb el primer interrogatori, el del vicepresident del Govern Oriol Junqueras, a l'espera del que acabin decidint els magistrats sobre les qüestions prèvies.

Relacionades

Les dues primeres jornades han servit perquè les defenses (dimarts) i les tres acusacions (dimecres) hagin exposat els seus arguments en el tràmit de les qüestions prèvies. A partir d'aquí, el tribunal ha decidit suspendre la sessió. La decisió sobre les qüestions prèvies pot arribar aquest dijous un cop es reprengui la sessió o bé que el tribunal opti per resoldre-les en sentència.

Algunes defenses esperen que aquest dijous el tribunal respongui a les qüestions prejudicials i a les peticions relacionades amb proves, i que la resta d'al·legacions plantejades es deixin per a la sentència.

En funció de la decisió del tribunal, demà començaran els interrogatoris dels 12 acusats, començant per Junqueras. No està previst que l'exvicepresident respongui les preguntes de l'acusació popular, exercida per Vox, i ERC no aclareix si respondrà l'interrogatori de la fiscalia.