12 de febrer de 2019
12.02.2019

Pacheco de CCOO demana imparcialitat al Suprem i que els presos estiguin lliures

El líder sindical de Comissions Obreres a Catalunya rebutja la judicialització del procés i reclama el retorn al camí de la política

12.02.2019 | 16:53
Manifestació de sindicalistes de CCOO.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha demanat aquest dimarts "imparcialitat, proporcionalitat i transparència" al Tribunal Suprem en el primer dia del judici de l'1-O. Al seu parer, els presos han de quedar en llibertat per poder-se defensar "amb plenes garanties". També ha lamentat la "desproporció absoluta" de les peticions de penes per als encausats. Pacheco ha rebutjat la judicialització del procés i ha reclamat "el retorn al camí de la política". "Aquest judici és l'expressió del fracàs de la política per donar solució a un conflicte territorial", ha constatat el líder sindicalista, que ha criticat la "negació absoluta" del govern del PP, que "no va saber entomar el diàleg per donar sortida" al conflicte.

Més d'una cinquantena de treballadors de CCOO han sortit al carrer amb pancartes que demanaven ''solucions polítiques, no judicials''. Amb el lema de ''jo acuso'' els concentrats, que han tallat la circulació dels dos carrils de pujada de la Via Laietana durant l'estona que ha durat l'acció de protesta, han cridat consignes com ara ''Llibertat presos polítics''.

La concentració a CCOO ha coincidit amb una marxa de treballadors públics que ha sortit de la Secretaria d'Universitats i Recerca, al número 2 del mateix carrer, darrera d'una pancarta groga amb el lema ''Seguim determinats, vencerem''.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades