El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha enviat una carta als quadres del partit per demanar-los que l'acompanyin davant el Tribunal Suprem (TS) el dia que hagi de declarar al judici de l'1-O. Segons la carta que ha avançat 'El Món', Junqueras situa el dia del seu interrogatori el dijous 14 de febrer o el dimarts 19 de febrer i explica que s'habilitarà un espai a Madrid per poder seguir en directe la seva declaració. Per a Junqueras, es tracta "d'un dels judicis més importants de la història del país" i ha subratllat que s'està jutjant la democràcia mateixa perquè és "una causa general que persegueix adversaris polítics i un canvi polític".

"En aquest judici, veiem com l'Estat ha decidit apostar per la repressió en comptes de fer-ho per la política, la judicialització com a resposta a la voluntat democràtica de decidir del poble de Catalunya. Ara més que mai, doncs, hem de tornar a demostrar la força de la majoria de persones que defensem els drets i les llibertats, la força de la suma dels que entenem que la democràcia sempre guanya, la força de les lluites compartides perquè es faci justícia", defensa Junqueras en la missiva.

El president d'ERC afegeix que els acusats són els que estan davant el tribunal però, en realitat, afirma que es jutgen milions de persones i la voluntat de resoldre les qüestions polítiques amb les urnes.

Text