Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimarts al migdia els concentrats davant les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer Pau Claris, entre els carrers València i Mallorca de Barcelona. Ho han fet després que els encapsulessin i els concentrats responguessin a aquesta acció seient a terra. Els agents han començat a desallotjar els manifestants un a un, els identificaven i els feien allunyar-se d'aquesta zona, a la cruïlla entre els carrers València i Pau Claris. Entre les consignes que canten els manifestants hi ha les de 'Llibertat presos polítics', 'No us mereixeu la senyera que porteu', 'El vostre conseller és a la presó' o 'Miquel Buch dimissió'. El darrer concentrat que els agents han fet aixecar ha estat, Carles Riera, diputat de la CUP.

L'acció, convocada pels CDR, pretenia fer una ''ocupació simbòlica'' de la Fiscalia Superior, com a representació del ''oder judicial''. Així ho ha explicat Adriana Roca, portaveu d'Arran, que ha afegit que cal que els judicis ''no passin amb normalitat'' per la qual cosa considera necessària ''la mobilització i la desobediència'', que per Roca van ''permetre'' l'1-O. Laia Casas, portaveu de SEPC i Alcem-nos ha afegit que amb el judici ''s'està jutjant a tot el poble de Catalunya i al nostre dret d'autodeterminació''. Per això, ha reivindicat que ''ho tornaríem a fer totes les vegades que sigui necessari''.

L'ocupació però, no ha estat possible perquè els Mossos d'Esquadra han blindant l'entrada de l'edifici. Els manifestants han penjat una pancarta amb el lema ''contra la repressió, desobediència'' que han arrencat els agents quan han iniciat l'acció per desallotjar-los. Entre els concentrats hi havia gent de totes les edats tot i que majoritàriament eren joves s'han assegut a terra per fer ''resistència pacífica''. Els agents els han fet aixecar un a un. Només els qui oferien més resistència , els agents han acabat agafant-los pels braços i per les cames. Els concentrats han cridat consignes contra el conseller Miquel Buch, de qui han demanat la dimissió, i contra el cos dels Mossos d'Esquadra.

Els agents han deixat per al final el diputat de la CUP, Carles Riera, que ha hagut de ser aixecat per mans i peus i ha rebut aplaudiments entre els concentrats que s'esperaven a la cruïlla de València i Pau Claris. Cap a dos quarts de tres, l'acció s'ha desconvocat.