12 de febrer de 2019
12.02.2019

La defensa de Santi Vila recorda que va dimitir i torna a demanar que se'l jutgi a Catalunya

Pau Molins defensa que l'exconseller va mostrar "disconformitat" amb la "decisió unilateral"

12.02.2019 | 19:58
Meritxell Borràs, Santi Vila i Carles Mundó, durant la primera jornada del judici de l'1-O.

L'advocat defensor de l'exconseller de Cultura Santi Vila, Pau Molins, ha tornat a demanar que el seu representat sigui jutjat a Catalunya, com va passar amb el cas del 9-N, per garantir drets com el de la segona instància judicial. Molins ha dit que "crida l'atenció" que es "privi" Vila d'aquest dret quan no era diputat durant l'època dels fets que es jutgen i quan "va dimitir" del seu càrrec al Govern abans de la votació al Parlament del 27 d'octubre del 2017 perquè "no estava d'acord amb aquesta situació". La defensa de Vila ha demanat al tribunal que apliqui el mateix criteri que el va portar a deixar en mans del TSJC el judici pel procés participació del 9 de novembre del 2014.

"Sorprèn que en el seu moment la sala decidís rebutjar la seva competència per enjudiciar sis membres de la Mesa del Parlament perquè cap de les acusacions li atribuïa un suposat designi rebel", ha dit, mentre "sorprenent sí s'atribueix designi rebel a l'únic membre del Govern que va dimitir per marcar distància amb el que anava a passar el 27 d'octubre". Molins ho ha descrit com "una mena de desestimant voluntari com a mostra contundent de la seva disconformitat amb aquella decisió unilateral". A més, ha recordat que Vila no és acusat ni de rebel·lió ni de sedició.

La defensa de Mundó critica la instrucció


La defensa de Mundó, exercida per Josep Riba, ha criticat que la base de la investigació s'ha practicat al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona i ha dit que és un fet "incontrovertit". En aquesta línia, ha dit que la causa es nodreix bàsicament de diligències, interrogatoris i testificals que s'han fet a Barcelona i que, a més, allà cap dels acusats hi està personat i sí ho estan les acusacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades