El president de PP, Pablo Casado, ha donat per acabada la legislatura després de constatar que els pressupostos de l'Estat són "nefastos" per a l'economia. En un discurs contundent contra el president espanyol, Pedro Sánchez, i el seu govern, Casado ha recriminat als socialistes que intentin dialogar amb els independentistes. "El PP sempre defensarà la justícia. Però per desgràcia el govern del PSOE ha intentat treure-li l'espasa a la justícia per clavar-li a la Constitució per l'esquena", ha deixat anar durant la seva rèplica al Congrés, durant el debat dels pressupostos, aquest dimarts a la tarda. Casado ha tornat a exigir eleccions a Sánchez.

"Diàleg? Amb qui i sobre què?", ha preguntat el cap de files del PP, que ha apuntat que amb els presos independentistes només s'hauria de parlar per demanar que dialoguin amb els seus advocats i perquè donin explicacions als jutges. "Només es pot dialogar sobre quan s'aplica el 155 i sobre quan es recupera la legalitat i la convivència a Catalunya", ha afegit Casado.

Amb tot això, el líder del PP ha insistit que la legislatura ha arribat al seu final, i ha reclamat que Sánchez avanci les eleccions al Congrés. Casado s'ha dirigit al president espanyol per dir-li que Espanya li ha quedat "massa gran", perquè defensar l'Estat requereix defensar la Constitució.

El debat sobre els pressupostos generals de l'Estat ha començat aquest dimarts al matí amb la intervenció de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que ha defensat els comptes espanyols. A primera hora de la tarda ha arribat el torn de Casado. La jornada al Congrés ha coincidit amb l'inici del judici de l'1-O.

En la seva segona intervenció, després de la rèplica de Montero, el líder del PP s'ha tornat a dirigir al PSOE per dir que passarà a la història com el govern que va dependre durant nou mesos dels qui volien "trencar Espanya". "No pot ser president algú que s'avergonyi d'Espanya, que critica qui es manifesta per la unitat i qui prefereix pactar amb qui dona un cop d'Estat".

"No donen la talla, han traït la Constitució", ha afegit Casado, que ha acabat per reclamar, de nou, eleccions al Congrés: "Marxin, el país mereix un govern millor del que representen".