La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (Dgpeis) ha pactat aquest dijous amb els bombers voluntaris escurçar els terminis de les promocions i accelerar la incorporació dels 350 efectius que actualment estan en formació. L'acord s'ha pres en el transcurs d'una sessió extraordinària del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, a la qual ha participat el director general del Dgpeis, Manel Pardo, i representants del col·lectiu de voluntaris. Un altre tema que s'ha abordat a la trobada ha estat la situació de les licitacions de material i infraestructures. Ambdós extrems, personal i material, conformen les reivindicacions principals del col·lectiu, que han dut diversos parcs a no atendre les guàrdies de risc M1 per manca de personal.

Pardo també va volgut deixar clar quines són les compensacions econòmiques en cas d'accidents, que, segons la Dgpeis, són les mateixes que reben els bombers funcionaris.

Des del Govern s'ha indicat que la sessió extraordinària respon a la "voluntat" de mantenir obert el diàleg amb el col·lectiu i ha servit per recollir les seves demandes. D'altra banda, la Dgpeis manté la sessió ordinària prevista per a finals de febrer.