El multimilionari nord-americà Warren Buffet vol comprar a través de l'empresa d'inversions Berkshire Hathaway l'emblemàtica Torre Agbar de Barcelona per 150 milions d'euros.

Així ho va confirmar la pròpia Berkshire Hathaway, que en els últims dies havia anunciat inversions immobiliàries a tot Espanya, però sense grans concrecions fins al moment.

L'oferta ha estat decidida "directament" per Warren Buffett, conseller delegat de Berkshire Hathaway, en col·laboració amb Alessandro Proto, màxim executiu al seu torn de Proto Group, l'empresa associada de Buffett a Barcelona, ??en una oferta que es formalitzarà davant de notari en els propers dies.

L'empresa d'inversions nord-americana Berkshire Hathaway, que forma part del conglomerat del magnat nord-americà Warren Bufett, ha informat recentment la seva intenció d'invertir a Espanya un total de 35 milions d'euros amb l'obertura aquest any de 150 agències immobiliàries.

Com a soci d'aquesta operació figura també l'empresa immobiliària de Barcelona Proto Group, amb la qual el grup de Bufet ja ha completat en els últims mesos transaccions immobiliàries a Grècia i Sud-amèrica.

Berkshire Hathaway, que compta amb més de 1.300 oficines a 47 estats dels EUA, més de 43.000 agents immobiliaris i vendes superiors als 100.000 milions de dòlars, va iniciar fa dos anys la seva expansió internacional, principalment a Llatinoamèrica i Europa, centrat sobre tot en propietats residencials de nivell mitjà, mitjà alt i alt.

Ara Warren Buffet ha posat el seu ull a l'emblemàtica Torre Agbar o Torre Glòries, un emblemàtic edifici obra de l'arquitecte Jean Nouvel que l'Ajuntament de Barcelona ha estudiat per facilitar l'aterratge a la ciutat de l'empresa que gestionarà el centre operatiu de Facebook contra les notícies falses.

L'anterior Govern del PP va oferir la Torre Agbar per a albergar l'Agència Europea de Medicaments, que finalment va recalar a Amsterdam arran del brexit.

L'icònic edifici, que va albergar la seu de l'empresa d'Aigües de Barcelona, ??és actualment propietat de la societat espanyola d'inversió immobiliària Merlín Properties.