L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha destituït aquest dimecres el rector de la parròquia d'Arbeca (Lleida) i altres poblacions lleidatanes, Josep Maria Font, l'endemà de també apartar de les seves funcions el rector de Constantí (Tarragona), Francesc Xavier Morell, tots dos presumptament involucrats en tocaments a menors.

L'arquebisbe ha signat aquest dimecres el document en el qual aparta del servei el sacerdot d'Arbeca, ha informat a Europa Press l'Arquebisbat.

A més, el web de l'Arquebisbat publica una carta del rector de Constantí en la qual explica que ha estat apartat de les seves funcions i demana "disculpes a qui s'ha sentit ofès".

"El passat mes de setembre del 2018 vaig ser nomenat rector de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí i Sant Sebastià de la Canonja (Tarragona) amb la plena confiança de l'arquebisbe, que no m'ha faltat durant tot aquest temps", comença la missiva.

"Davant les últimes notícies aparegudes en els mitjans de comunicació cap a la meva persona, encara que els fets ocorreguts no impedeixen exercir el ministeri en aquestes parròquies i en bé d'elles, d'acord amb l'arquebisbe he decidit demanar absentar-me un temps", assenyala.

"Lamento que s'hagi produït aquesta situació i demano disculpes si algú s'ha sentit ofès", conclou el rector.