L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert aquest dilluns al migdia les preinscripcions al programa Vacances en família, que arriba a la quinzena edició amb una oferta de 55.416 places. El programa està adreçat a famílies amb fills menors d'edat per potenciar el lleure i afavorir la convivència. La iniciativa es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d'albergs de Catalunya (Xanascat) en diferents èpoques de l'any a 32 albergs. Aquest any s'hi incorporen l'alberg de la Victòria, a Alcúdia (Mallorca), i el de les Estades, a Port Ainé (Pallars Sobirà). La instal·lació mallorquina és la segona de fora de Catalunya que s'inclou al programa, al costat de l'alberg Pau Casals-Canigó, de Prada de Conflent.

La proposta pública de lleure familiar compartit ofereix 70 períodes d'estada de 2, 3, 4 i 7 nits repartits entre la Setmana Santa, l'estiu, els diversos ponts al llarg de l'any i els caps de setmana des del març del 2019 fins al febrer del 2020.

Les famílies interessades poden preinscriure's a la iniciativa a través del web del programa fins al proper 11 de febrer a les 12 del migdia. Dos dies després, el 13 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s'adjudicaran les places definitives.

El preu general del programa és de 28,90 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, el primer torn de la Setmana Santa, el pont del 10 de juny i el pont de novembre. Al segon torn de la Setmana Santa, a l'estiu (juliol i agost) i al pont de desembre, s'aplica una tarifa especial de 30,95 euros per persona i nit.

Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l'estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys, un 25%. Les famílies nombroses i monoparentals tenen un 10% de descompte en tots els serveis. En l'última edició 396 famílies monoparentals i 1.442 nombroses es van beneficiar d'aquesta reducció.

Des de la seva posada en marxa l'any 2005, 279.148 persones corresponents a 73.576 famílies han gaudit del programa Vacances en família.