Els Comuns deixen la taula de negociació pels pressupostos del 2019 perquè no veuen cap moviment per part del Govern, segons han publicat diversos mitjans arran d'una informació d'Europa Press i ha pogut confirmar l'ACN. Fonts de Catalunya En Comú Podem han assegurat a l'ACN que durant les sis reunions sectorials que han mantingut amb el Govern, l'executiu "no s'ha mogut en res" i tampoc els ha plantejat "una proposta global" pels comptes.

En aquest sentit, indiquen que "no té sentit continuar si des del Govern no es mouen". Tot i això, les mateixes fonts admeten que podrien tornar a obrir les converses si veuen algun gest de l'executiu en la línia de les seves propostes, que impliquen una major recaptació i "revertir les retallades".

Dissabte, l'eurodiputat Ernest Urtasun, candidat de Catalunya En Comú Podem a les eleccions europees, ja va advertir que les posicions entre la seva formació i el Govern sobre els pressupostos pel 2019 estaven "molt allunyades" i no hi havia "avenços significatius".

En concret, va lamentar la falta de progrés en les converses sobre l'IRPF o l'impost de Successions i Donacions, que consideren que haurien de recaptar més.

"Encara no tenim cap proposta en ferm. El Govern no s'ha mogut i no ens ha fet cap tipus d'oferta", va lamentar llavors Urtasun.

Aquest diumenge, la formació ha confirmat que, si no hi ha noves passes per part de l'executiu, no es tornaran a asseure a la taula de negociació.