Ahir va ser jutjat per primera vegada un agent de la Guàrdia Civil per les carregues policials de l'1 d'octubre de 2017. El guàrdia va actuar a l'escola la Roureda de Sant Esteve Sesrovires i està acusat de dos delictes lleus de lesions per haver colpejat dos votants quan s'estava celebrant el referèndum d'independència.

Els cops es van produir en el moment que la Guàrdia Civil volia obrir un passadís entre la gent per permetre la retirada de les urnes.

Durant el judici celebrat als jutjats de Martorell, l'agent va reconèixer haver actuat al centre però va dir no recordar si va colpejar les dues persones que han presentat la denúncia. L'acusació, però, va basar la seva tesi en un vídeo on es veu l'impacte que rep una de les víctimes quan aquesta era d'esquenes.

L'acusat, procedent de Sevilla, va admetre haver colpejat alguns dels votants concentrats a les portes de l'escola Roureda durant l'1-O, argumentant que la munió de gent impedia que la policia judicial pogués accedir al centre per requisar les urnes en compliment de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per impedir el referèndum.