La Intersindical-CSC va registrar ahir un preavís a la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat per convocar una vaga general els dies 5, 6 i 7 de febrer a Catalunya, la setmana en què està previst que comenci el judici pel procés sobiranista al Tribunal Suprem, a Madrid.

Els objectius de la vaga són reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals i la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i parades pel Tribunal Constitucional, va informat el sindicat en un comunicat. També emmarca dins de la reclamació la plena igualtat de gènere als centres de treball i l'avanç cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes, entre d'altres qüestions.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i la CUP ja han donat suport a la vaga general. «Sobren raons per a una vaga general», va assegurar el diputat de la CUP Carles Riera en un comunicat de la formació. Els cupaires es comprometen també a treballar perquè «tingui el màxim de seguiment».