23 de gener de 2019
23.01.2019
Meteorologia

El temporal de neu continua causant alteracions a 23 carreteres catalanes

La demarcació més afectada és la de Ponent i a Girona calen cadenes a la Collada de Toses i municipis propers

23.01.2019 | 19:40
Un cotxe del servei de Carreteres a la C-13.

El temporal de neu continuava causant alteracions a 23 carreteres de la xarxa viària catalana a la tarda d'aquest dimecres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). La demarcació de Lleida ha estat la que més n'ha sofert les conseqüències, i a aquella hora continuava tenint 18 vies afectades amb 25 trams amb restriccions. D'aquests, a 20 trams calia utilitzar cadenes, 2 estaven tallats i a 3 més hi havia restricció de vehicles pesants per neu o gel a la calçada. A la demarcació de Girona hi havia 2 vies afectades per obligació d'ús de cadenes i a la de Barcelona també 2, 1 per obligació d'ús de cadenes i 1 completament tallada.

A Ponent, les vies afectades són la C-28 i la C142b, on s'ha tancat el Port de la Bonaigua i l'accés al Pla de Beret; la C-28 entre Vielha i Baquèira i entre Port de la Bonaigua fins la Guingueta d'Àneu, on l'ús de cadenes és obligatori; l'N-230 entre Vilaller i Vielha, on s'ha restringit el pas de camions articulats i calen cadenes per a la resta de vehicles, i la N-260 entre Bellver de Cerdanya i el Pont de Bar i entre Soriguera i Ribera d'Urgellet, al Port del Cantó, on s'ha restringit el pas de vehicles de tercera categoria i calen cadenes per a la resta de vehicles.

L'N-260 presenta altres trams afectats. Així, s'ha restringit la circulació a vehicles de tercera categoria entre Soriguera i Ribera d'Urgellet i la de camions entre Sort i Sarroca de Bellera. A més, calen cadenes entre aquest municipi i Pont de Suert.

A banda, a l'N-145 s'ha restringit la circulació a camions entre la Seu d'Urgell i Andorra, i a l'N-141 és obligatori l'ús de cadenes entre Bossòst i Eth Portilhon, a França. També calen cadenes a la C-16, a Bellver de Cerdanya, i a la C-13 entre Sort i Esterri d'Àneu.

Pel que fa a la demarcació de Girona, les dues vies afectada per obligació d'ús de cadenes són l'N-260 entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya, que inclou la collada de Toses, i la GI-600 entre Das i Toses.

Finalment, a la demarcació de Barcelona també hi ha dues vies afectades, una per obligació d'ús de cadenes, concretament la BV-4243 a Castellar del Riu, i l'altra que està tallada, la BV-4024 entre Bagà i Coll de Pal.

D'altra banda, Protecció Civil ha informat que fins a les quatre de la tarda ha rebut 57 trucades derivades de l'alerta Neucat, la major part a l'Alt Urgell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook