El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seva la campanya d'Òmnium Cultural 'Jo acuso' i ha demanat que tothom "acusi l'Estat" per haver organitzat "una farsa" en relació al judici dels líders independentistes. Torra també ha rememorat Jordi Cuixart com a president d'Òmnium i ha assegurat que els independentistes "no s'han de defensar de res". A més, Torra ha recordat la seva època al capdavant d'Òmnium i ha reflexionat que, per tant, podria ser ell mateix qui estigués ara a la presó. Ho ha dit en l'acte inaugural de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, on també ha celebrat la cultura i ha apuntat que "cal reivindicar-la".

Torra ha afirmat que denunciarà als Estats Units, a Europa o a qualsevol racó de Catalunya, la situació que viu "el país". A més, ha demanat que cadascú sigui "baluard de les llibertats".

A part, el president ha afegit que si arriba una sentència de l'1-O que no és l'absolució, caldrà respondre a un judici "contra la democràcia i el dret a l'autodeterminació" amb el mateix: "democràcia i dret a l'autodeterminació".