Catalunya en Comú va aprovar ahir el seu nou full de ruta, en el que proposa elaborar una constitució catalana en el marc d'un Estat plurinacional, superant així l'actual Estatut, i aposta a més per una «solució dialogada» i la «llibertat dels presos polítics».

Els comuns van celebrar un consell nacional a la seva seu a Barcelona per donar el vistiplau definitiu al seu «document d'estratègia i acció política», que ha estat avalat amb un 56% de vots a favor, un 19,5% en contra i un 24% d'abstencions. Un full de ruta aprovat davant un «any clau», segons va explicar en declaracions posteriors als mitjans un dels tres coordinadors generals de Catalunya en Comú, Ramón Arnabat, amb les eleccions locals i europees a l'horitzó, el judici del procés sobiranista i el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol.

La direcció dels comuns ha admès els «matisos i discrepàncies» sobre la proposta, però ha destacat el «consens» per a l'aprovació d'un document basat en cinc eixos: justícia social; llibertat i democràcia; república i plurinacionalitat; justícia ambiental i territori; i justícia de gènere.