Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 21 anys per maltractar el seu fill de dos mesos. El nadó està ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Vall d'Hebron. De fet, va ser el centre el que va activar el protocol per maltractament i va donar l'alarma als Mossos. L'arrest es va fer en un municipi del Maresme dijous a la tarda. Segons la policia catalana, està acusat d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. El detingut és de nacionalitat uruguaiana.

El nadó és a l'UCI des d'almenys el dissabte passat i té signes de maltractaments anteriors. El nadó té un hematoma al cap, un braç fracturat i també «cinc costelles trencades amb call», la qual cosa indica signes de maltractaments anteriors. A principis de setmana els metges van començar a sospitar que el nen havia patit maltractaments, i van interrogar els pares, que van negar els fets adduint que probablement el nen s'havia donat «alguns cops».

Arran de les sospites l'equip mèdic va activar el Protocol de maltractament infantil de la Generalitat, i el pare va acabar confessant aquest dijous als facultatius haver maltractat el petit, un nen de dos mesos, que actualment es troba estable a la UCI de la Unitat de Neonatología de l'hospital català.

En l'activació del protocol els responsables sanitaris van avisar la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat i als Mossos d'Esquadra en aplicació del Protocol català de maltractament infantil, que va ser endurit arran del conegut com a «cas Alba».